OMX30 1 484 1,3%  OMXH25 3 818 2,4%  Bitcoin 3 510,75 2,0%  Dow 24 370 -0,2%  Nas 6 704 0,3%  EUR 10,3633 0,7%  USD 9,1271 0,4%  Olja 61,2 1,3%  Guld 1 246 0,3% 
PRIS Publicerad 2017-04-21 10:35 av vafinans.se

Andra "Börshajen" Farhad blir kungens gunstling - vinner Kompassrosen


Bildkälla: Privat

Andra Farhad får den prestigefulla utmärkelsen för att hon med "…varm karisma och stor omtanke öppnar dörrar till en ny ekonomisk värld åt de som själva inte haft mod till förändring", enligt motiveringen.

Historien om hur "Börshajen" växte upp i Stockholmsförorten Fittja och blev så hårt mobbad att hon tvingades byta skola för att senare i livet ta revansch genom att bli rik på aktier är numera välkänd i Sverige.

Intresset för aktier väcktes redan som 15-åring.

Namnet "Börshajen" kommer sig av att hon att blev ignorerad av killarna på en daytrader-chatt och startade det anonyma kontot Börshajen där hon på blott två månader fick 6 000 följare.

Därmed kläcktes idén till en annonsfinansierad plattform för utbildningar av investeringar i aktier.

Nu står det alltså klart att "Börshajen" vinner Kompassrosen som inte bara innebär en stor ära i sig, utan också ett stipendium på 50 000 kronor som ska användas till personlig utveckling och ledarskapsutveckling. Stipendiet tas emot på Slottet den 24 april.

"Jag är så stolt över att få ta emot stipendiet. Det öppnar nya dörrar för mig - bland annat ett nytt nätverk av unga ledare och möjlighet att utveckla mitt personliga ledarskap".

Hennes tankar kring en gratis utbildning inom aktier väcktes när hon insåg att det fanns stor efterfrågan på kunskap kring börsen.

"Genom att göra detta ger jag fler möjlighet till ett långsiktigt sparande som på sikt ger ett bättre liv", säger Andra Farhad.

Börshajen är en plattform som växer snabbt. Bara så sent som i fjol utbildades 1 200 personer och under våren startar utbildningar i städer som Malmö, Göteborg och Sundsvall.

Tanken är att ge fler möjligheten till en god privatekonomi och pension genom att investera i god tid.

Finansiering av utbildningarna sker via annonsering och sponsring i Börshajen-bilagan, digitalt och events.

Kompassrosen går till ledare under 25, delas ut för 11e året i rad, 30 unga ledare har fått stipendiet hittills och årets seminarium Ungt Ledarskap sker den 12 maj i Luleå.

Rebecca Sundberg är verksamhetsledare för Stiftelsen Ungt Ledarskap och menar att ett värdebaserat ledarskap handlar om att leda utifrån sina egna värderingar och sin "inre kompass".

"Ett exempel på att vi gör skillnad är en ung ensamstående mamma som utbildade sig i höstas och gjorde sina första investeringar efter det. Nu i vår tog hon avkastningen, bokade en resa till Florida och fick tillsammans med sin son uppleva Disneyland, något hon aldrig trodde skulle bli verklighet", säger Andra Farhad.

LÄS ÄVEN: Dissad i skolan - sen blev 23-åringen från Fittja en av Sveriges hetaste traders

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Lägg till instrument

pagehit