OMX30 1 532 -0,8%  OMXH25 3 976 -0,3%  Bitcoin 6 514,53 0,8%  Dow 25 444 0,3%  Nas 7 107 -0,1%  EUR 10,3629 0,0%  USD 8,9893 0,0%  Olja 80,0 0,8%  Guld 1 227 -0,3% 
Publicerad 2018-06-14 08:59 av Direkt

AKTIESPARAREN: KÖP LOOMIS, INVESTOR, ÖRESUND, SAS OCH SKANSKA

STOCKHOLM (Direkt) Tidningen Aktiespararen rekommenderar i sitt senaste nummer köp av aktier i Loomis, Investor, Öresund, SAS, Skanska, Norwegian och Vitec Software. Även amerikanska Paypal får en köprekommendation.

Däremot får Mekonomen en avvakta-rekommendation.

* Kontanthanteringsbolaget Loomis stabila rörelse tuffar på i god takt och aktien är fortsatt köpvärd, anser Aktiespararen. Hur betalningslösningarna kommer att se ut på sikt går visserligen att diskutera, men så länge de underliggande trenderna för bolaget är intakta är tidningen positiva till aktien.

* Investmentbolaget Investor lockar med sin substansrabatt och utdelning, enligt analysen.

* Investmentbolaget Öresund har en lysande historia och det mestas tyder enligt Aktiespararen på att den historien kommer att upprepas. Trots substanspremien är aktien köpvärd, argumenteras det.

* Flygbolagen SAS och Norwegian utgör enligt tidningen chansköp. Trots en svår marknad finns det värden i flygbolagen som gör att en investering kan flyga, heter det i analysen. Risken finns dock att budstriden kring bolagen kan utebli, framhålls det.

* Skanska har haft det "förtvivlat" svårt att få ordning på riskerna i sin stora byggverksamhet. Tidningens bedömning är dock att aktien är ganska billig och att den kan klättra om bolaget får bättre ordning på lönsamheten. Om så inte blir fallet väntar värdeskapande strukturåtgärder, bedömer Aktiespararen.

* Efter amerikanska Paypals förvärv av svenska Izettle måste svenska aktiesparare gå till Paypal för att hoppa på tillväxttåget i den heta fintech-sektorn, skriver Aktiespararen som anser att riskspridningen från bankaktier är värd en chansning.

* Vitec Software får köprekommendation efter en analys i Aktiespararnas analysprogram Hitta kursvinnare.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Skanska

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit