OMX30 1 631 0,5%  OMXH25 4 240 1,1%  Bitcoin 6 281,43 0,3%  Dow 25 759 0,4%  Nas 7 371 -0,1%  EUR 10,5122 0,0%  USD 9,1499 0,0%  Olja 72,2 0,1%  Guld 1 192 0,0% 
Publicerad 2018-03-12 08:24 av FinWire

AIK Fotbolls ordförande Per Bystedt kommenterar alternativt styrelseförslag

Fotbollsklubben AIK Fotbolls årsmöte idag måndag den 12 mars kan resultera i ett maktskifte. AIK-medlemmen Simon Strand pekar på strukturella problem inom klubben och har presenterat ett alternativt styrelseförslag. Ordförande Per Bystedt kommenterar det i ett klargörande på hemsidan.

"Som de flesta av er säkert vet har det förekommit uppgifter i media att det kommer läggas förslag på en alternativ styrelse i AIK FF på årsmötet på måndag att ställas mot valberedningens förslag. Kontentan av det alternativa förslaget jämfört med valberedningens förslag är att jag, Faje Gani och Christian Snäcke inte ska bli omvalda och istället ersättas med fem andra personer", skriver Per Bystedt.

Per Bystedt skriver att han är positivt att det finns personer som vill engagera sig och att det finns konkurrens om platserna i styrelsen. Det som Per Bystedt vänder sig emot är sättet det har gjorts på och som han tror är negativt för AIK. Per Bystedt skriver att han inte är intresserad av att delta i någon maktstrid och att han inte tillhör någon falang i klubben.

"Detta sammantaget gör att jag endast kandiderar till ett eventuellt kompromissförslag. En bred koalition där gruppen bakom det alternativa styrelseförslaget bjuds in att komplettera valberedningens förslag med kandidater. Vi som sitter i styrelsen idag har inget att dölja och behöver förstärkning. På det sättet får vi en starkare styrelse som inte är tillsatt av en falang och gruppen bakom det alternativa styrelseförslaget får möjlighet att lära känna oss i praktiskt arbete och kan på plats och med full insyn bedöma om de negativa ryktena om oss stämmer", sammanfattar Per Bystedt. Han anser att det alternativa styrelseförslaget är en populistisk väg som leder helt fel för AIK.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om AIK Fotboll AB (B)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

2,25
-2,17%
AIK Fotboll AB (B)
pagehit