OMX30 1 499 0,7%  OMXH25 3 939 0,6%  Bitcoin 5 612,01 0,2%  Dow 25 413 0,5%  Nas 6 867 -0,3%  EUR 10,2842 0,0%  USD 9,0061 0,0%  Olja 67,1 0,7%  Guld 1 221 0,7% 
LISTA Publicerad 2016-12-17 09:10 av vafinans.se

10 Twitter-konton alla investerare borde följa under 2017


Bildkälla: Stocksnap

Det kan vara svårt att navigera i djungeln på investerarnas favoritkanal Twitter. För att hjälpa dig hitta rätt bland tjänstens många miljoner användare har VA Finans tagit fram den ultimata guiden.

Här är de tio mest läsvärda finans-twittrarna (utan inbördes ordning):

Ekka Lundin (@ekkalundin)

Ynglingen från Dalarna som efter sin ekonomiexamen valde att börja daytrada på heltid istället för att skaffa sig ett fast jobb. En kille med humor som utöver rena finansskriverier bjuder på personliga betraktelser i Twitter-flödet.

Avanzamannen (@AvanzaMannen)

Sägs vara en av Stockholmsbörsen största privata traders och kan omsätta flera hundra miljoner kronor under en enskild börsdag. Efter intervjun i Börspodden under våren 2015 så ökade både hans popularitet och följarskara markant. Twittrar om egna snabba klipp såväl som mer långsiktiga placeringar.

Johan Thorén (@SmabolagsJohan)

Förvaltningschef på Strand Kapitalförvaltning. Är en av branschens mest dedikerad småbolagsförvaltare och försöker ständigt finna nya guldkorn på Small Cap-listan.  Förgyller sin kanal med aktiesnack om främst de mindre bolagen.

ValueWizard (@ValueWizard)

Anonym privat aktieplacerare med en försmak för glassiga sportbilar. Twittrar gärna om sina favoritaktier och backar inte för att ge sig in i en tuff Twitter-diskussion. Bland annat känd för sina heta ordväxlingar med Twitter-kollegan Kavastu.

Erik Hansén (@ErikHansen_IG)

Grafkonstnär som jobbar som marknadsanalytiker på börsmäklaren IG. Brinner för teknisk analys och postar inte sällan fängslade grafer på såväl börsindex som enskilda aktier. Potentiella följare bör med fördel känna till termer som "200-dagars glidande medelvärde" (och liknande) för att till fullo kunna ta till sig Hanséns tweets.

NemCap (@NemCapSE)

Beskriver sig själv som en privatinvesterare med fokus på små tillväxtbolag och har enligt egen utsago åstadkommit en årlig genomsnittsavkastning på otroliga 50 procent sedan 2003. Skriver en hel del om spelsektorn samt delar med sig av läsvärda tips om investeringar.

LivetSomTrader (@LivetSomTrader)

Anonym trader aktiv på Stockholmsbörsen som är erkänt duktig på att handla Fingerprint-aktien. Något av en Twitter-veteran då han varit aktiv i flera år. Blandar humoristiska tweets med hårdkokt tradingsnack.

Niklas Ramstedt (@ramlars77)

Partner på Göteborgsbaserade kapitalförvaltningsfirman Primas Invest. Twittrar gärna och ofta ut informativa tabeller och grafer om hans favoritbolag vilket uppskattas av hans följare. Är också något av en expert på biotechbolaget Sobi.

Jonas Olavi (@j_olavi)

Nordisk chef över taktisk tillgångsallokering på Alfred Berg. Twittrar aktivt och initierat om börsen, tillgångsallokering och tradingstrategier. Inte sällan använder han intressanta grafer och tabeller för att illustrera sina åsikter till hans följares stora glädje.

Phukettrader (@phukettrader)

Heltidstrader och en av de som driver aktiepodcasten Fill or Kill. Twitter-namnet härstammar från hans tid som semester-daytrader i Thailand.  Delar gärna med sig av sin underfundiga humor blandat med marknadssnack och intressanta nyheter.

Skrivet av: VA Finans

MER LÄSNING:

1. De 5 mest skräckinjagande omvärldsfaktorerna nästa år

2. Världens tyngsta kapitalförvaltare: Så ska du investera 2017

3. 7 heta techbolag som kan göra IPO nästa år

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Lägg till instrument

pagehit