OMX30 1 632 0,5%  OMXH25 3 965 0,0%  OMXC20 1 003 -0,3%  Dow 23 430 0,3%  Nas 6 309 -0,1%  EUR 9,9644 0,1%  USD 8,4996 0,2%  Olja 62,4 0,4%  Guld 1 279 0,4% 
Publicerad 2017-11-14 14:29 av FinWire

Ålandsbanken fonder behåller aktievikt - köper telekom igen

Ålandsbanken fonder tar hem vinsten i den europeiska bilsektorn och köper istället telekom i samma region. Aktievikten om 45 procent behålls.

"Telekom har underpresterat fram till nu men vi ser nu bättre förutsättningar under vintern i förhållande till andra sektorer, inte minst när det gäller utdelningar", skriver fondbolaget i en kommentar.

Ålandsbanken fonder lyfter också upp att en viktig konjunkturindikator är hur långa räntor förhåller sig till de korta.

"Nu minskar skillnaden mellan de båda räntorna vilket ger bilden av en kommande nedgång i konjunkturen. Vår bild är att räntorna ska stiga i linje med att centralbankerna börjar normalisera penningpolitiken med USA i förarsätet. Detta innebär behov av flexibilitet i ränteportföljerna", skriver Ålandsbanken.

Ålandsbanken fonder upprepar också att utmanande värderingar och stigande räntor kombinerat med politisk oro talar för alternativa investeringar såsom exempelvis guld eller flexibla räntefonder.

Ålandsbanken fonder har när det gäller aktier neutral vikt för Norden.

"Fastighetssektorn i Sverige oroar. Pris- och volymfallen är tydliga. I bästa
fall är de tillfälliga, i värsta fall kommer spridningseffekterna att öka markant", skriver fondbolaget i en kommentar.

Europa har övervikt. Konjunkturbilden för området är bra samtidigt som värderingarna är ok. Fondbolaget har minskat i cykliskt och håller övervikt för detaljhandel och telekom. USA har undervikt och Nasdaq bedöms vara dyr. Även Tillväxtmarknader har undervikt.

Vad gäller räntor har fondbolaget övervikt för korta och neutral vikt för företagsobligationer. Långa räntor har undervikt.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Lägg till instrument

pagehit